overgebleven schapenvacht

wol verven en spinnen

Een wol overschot! Klinkt als een probleem, maar ik probeer het te zien als gelukje. Van alle schapen die er geschoren worden is veel te veel vacht over. Het is de duur om te verwerken en dus wordt het verbrandt.. Zonde! Mijn ex-buren halen vacht op bij de stadskudde en verwerken die in allerlei projecten met hun studenten. Een van hun experimenteerde met historische planten kleurstof, en ik mocht bij haar workshop zijn. Op de tafel, buiten in de zon, lagen prachtige gekleurde wolletjes en stofjes uitgestalt. Een regenboog aan aardetinten die mijn ogen deed sprankelen. Ik koos een stukje wol uit de mand en doopte hem voorzichtig in het pruttelende indigo bad. En ik moest en zou alles opschrijven in mijn boekje, alles wat ze zei. Ik kon het maar net bijhouden!

Een tijdje later krijg ik van mijn buuf haar oude spinnenwiel. In ruil daarvoor bedrukte ik een T-shirt voor haar. Samen met haar dochtertje koos ik een woonwagen, ezel en een zwijntje uit. En ondertussen ontdek ik het spinnenwiel. De indigo blauwe wol heb ik als schat bewaard en daar heb ik draad van gesponnen. Van een suikerspin draaide het in elkaar tot een onregelmatige draad. Ik ben er ontzettend verliefd op. Mijn fantasie gaat er op los, zo veel kleuren om mee te verven, om vervolgens weer iets moois van te maken!

met kamille kun je blijkbaar ook geel verven
de eerste gesponnen draad, geverfd met indigo
Het T-shirt voor de buurvrouw. Zij woont in een woonwagen, dit is een van de huisjes waar je uit kunt kiezen als je een T-shirt besteld. Met stempels creëer ik een alternatieve woonsituatie, die elke keer en voor elke persoon weer anders ingericht kan zijn. Dit project heet 'Keetje Boompje Beestje' binnenkort maak ik een webshop! Deze techniek van stempels maken kun je ervaren in mijn pop-up workshop

Inspirerend?

Ontvang om de week een email vol avontuur!
Er ging iets mis bij verzenden. Probeer het nog eens?
Hoera! Je bent ingeschreven.

Je gaat akkoord met mijn privacyverklaring

Privayverklaring